Min historie

Fra kørestol til professionel bokser

Danmarks største nutidige boksetalent

Frederik Hede Jensen har i en alder af kun 20 år skrevet kontrakt med Europas største Boksepromotor Team Sauerland. Frederik begyndte at bokse i en alder af 12 år, og blot to år senere havde han kvalificeret sig til at være en fast del af det danske landshold. Frederik stammer fra en rigtig boksefamilie, hvor hans bedstefar, far og to onkler har bokset. Som barn blev Frederik primært trænet af sin onkel Jørgen, men både Frederiks far og hans onkel Jens Jacob er trænere i barndomsklubben Bokseklubben Grindsted AK 1926. Den nu 23 årig professionelle bokser har vundet fem ud af seks professionelle kampe og ranker nummer 230 på verdensranglisten. 

Fra kørestol til Team Danmark elev

Som barn led bokser Frederik Hede Jensen af sygdommen Calvé- Legg-Perthes, hvilket gjorde, at han sad i kørestol fra han var 4,5 år til han var 9 år gammel.

“Jeg husker tydeligt den dag lægerne diagnosticerede mig med sygdommen, først i den ene hofte, og efter tre måneder også i den anden.” – Frederik Hede Jensen.

Calvé-Legg-Perthes er en sjælden hoftesygdom. Dette betød en barndom i et smertehelvede med dagligt medicinering. Som følge af Calvé-Legg-Perthes forventes det at man bliver begrænset i forhold til at dyrke sport på samme plan som almindelige mennesker. Frederik trodsede dette og nægtede at diagnosen skulle forhindre ham i at opnå sin drøm om en karriere inden for professionel boksning. Frederik imponerede med sin viljestyrke og udholdenhed, og bokser nu for et af europas største promotions selskaber Team Sauerland. 

Hør frederik snakke, om sin sygdom og hvad det har betydet for hans karriere i videoen ovenfor eller se det fulde interview her.